Välkommen hit! bloggen handlar om heminredning, pyssel,decoupage, fotografering och om att vara periodvis ensam mamma alltså livet i största allmänhet

söndag 28 oktober 2012

spöken runt knuten

natten som var har jag nog haft spöken som vandrat omkring i mitt hem-ialla fall tycks min hund tro det. han har tokskällt flera gånger-aj mitt arma huvud;)) ungefär som att ha småbarn hehe så jag känner mig lagom mojjig nu, men vilken tur att vi har fått sova en timme extra inatt.

hunden ja han lugnade sig inte förrän äldsta dottern kom hem från krogen. jag tror hon jagade bort spökena vad tror du???

idag är det ett strålande väder härligt- det varit mycket frostigt inatt så alla löv faller från träden idag.

när jag skjutsade in dottern igår så åkte vi förbi stället dit alla går iden här stan.  alla var halloweenutklädda-kul. ungdomarna verkar har tagit till sig halloween men jag har inte haft nån påhälsning av småspöken vid dörren! har du det hemma hos dig?? förr om åren kom det alltid ett gäng tandlösa: BUS ELLER GODIS!!!
men vem vet traditionen kanske inte lever hos barnen idag? förresten så väll inte halloween förrän den 30 oktober?jag har i alla fall en stor pumpa och lite smådekorationer påtrappen idag.

dagens happening är att åka till grannstaden och byta ett par fotbollskor. vi var där i fredags och igår upptäckte matilda att skorna vi köpt var olika:(( precis lika förrutom dobbarna som var olika. inte ens försäljaren märkte ju nått.... så jag stoppar in matilda och mamma i bilen och far iväg igen, vem vet det kanske blir en trevlig utflykt??vad gör du denna söndag?

kramen ELLINOR;)

söndag 21 oktober 2012

decoupagedekorering

halloj!

jaha då var det söndag, igår hyrde matilda och jag snowwhite and the huntsman-jättebra kan jag rekomendera. både matilda och jag gillar fantasy och sifi-filmer. vad gillar du för film vad ser du helst på??


idag har jag pillat lite med min låda som ska decoupagedekoreras. jag köpte några husmodern från 40talet för länge sen på loppis nu kom de till användning;)). på utsidan av lådan funderar jag på att ha bilderna på bordet och kanske en liten vit fjäderboa, vi får se ibland har jag en tanke från början och så slutar det på ett annat sätt- det måste liksom växa framhihi.



annars har jag ganska tråkigt på helgerna det är så jag längtar till jobbet, tjejerna har ju sitt liv och åke och jag har ju vårt i vanliga fall, jag menar han är ju min vän som jag kan prata om allt med. men problemet är att han inte är hemma!!!!!  jag har inte haft något behov av vänner förut men nu får jag nog ta upp några gamla kontakter som har fallit bort under årens gång. nu är det ju så bra för en efter en dyker de upp på facebook- himla bra med facebook:)



jag måste försöka hitta på något att göra. vad gör du när du är själv??

ha nu en riktigt bra vecka alla ni;))))

kramelikram ELLINOR

onsdag 17 oktober 2012

på min farstukvist

hallojsan

lillördag igen helt otroligt att veckorna bara rullar:))på

i helgen som var var tjejerna och jag en stund och röjde i trädgården. vi samlade ihop gamla äpplen pysslade om vår gamla kanin och så hittade jag de här äpplena på ett träd
jag hade inte tittat så noga förut utan bara sett att det inte fanns några äpplen  men då jag tittade nära så fanns de bara där ingrid marie de är väldigt goda har du mycket äpplen i din trädgård och vad använder du de till??
det här funkade ju inte-kommer ni ihåg mina tomater? jag la dem ihop med äpplen på farstutrappen och trodde att de skulle mogna men inte då...jag vet inte hur mycket gröna tomater jag slängt i år
verkligen skitsommar med stor solbrist:(((
kanske ska man ha ett växthus istället hur har du har du växthus??
på trappen står en paprika oxå de här paprikorna är ca tre centimeter stora wow;))
 
jag tänkte göra äppelkakor till helgen mums!!
jag vet jag lever för helgerna hihi
 
jag önskar er alla ett bra slut på denna superba vecka
kramelikram ELLINOR

torsdag 11 oktober 2012

the little king of dogs

när jag var och rotade bland gamla bilder hittade jag de här
bilder på doggens korg, bilderna togs då korgen
var helt ny-någon gång i våras
 nu står den i källaren och tjabbe älskar den. visst är den fin;))
passar mattes älskling mycket fint*blink
jag gillar modellen ser ni toffsarna i hörnen på innerkudden-me like texten är snygg och sann-den passar en envis terrier hihi tror han i alla fall;))
 
ha en skön fredag imorgon- dagen innan helgen ni vet;)) härligt
kramelikram ELLINOR
 

söndag 7 oktober 2012

det är min tur nu

igår var mannen och jag med ett par kompisar på restaurang-jag vet inte när det hände sist! vet ni det kanske var 20 år sen innan vi hade barnen hihi hemska tanke;)) men vad gör det alla småbarnsår med allt vad det innebär var jättemysiga, men nu är det min tur eller vår tur kanske man ska säga.
vi har nämligen kommit på att de inte behöver oss så mycket längre fniss
gässen som ger sig iväg ar ett bra tecken på höst tycker jag
i alla fall så var vi på restaurang meze i norrköping, kan jag verkligen
rekommendera-supergott och fräscht! och massor av libanesisk mat
jag är nog mätt än*
löv löv löv överallt men inte så många röda upptäckte
jag varför inte då? vi funderade på om det varit för lite sol?
 dela gärna med dig av dina tankar om du vet
 
imorse tog vi med hunden på en skogssväng, så härligt med kylig höstmorgonluft, jag hade med kameran så nu har jag äntligen fångat hösten i linsen. ni vet jag försökte för ett tag sen
 men då var det fortfarande alldeles för grönt
 
imorgon är det måndag igen yihoo vad kul det är men helgerna borde vara längre;))) eller hur!
 
veckan rullar ju på som vanligt här hemma men på onsdag sticker mannen iväg på tysklandsjobb igen, då vet jag vad jag gör. det är stor skillnad på att vara en eler två vuxna i ett hem jag måste säga att jag beundrar alla ensamstående föräldrar! det blir inte så mycket tid över till en själv som ensam kan jag lova.
 
på onsdag har jag min kurs som började denna vecka så nu håller jag på att måla och dekorera några små krukor en tegelpanna och en träback. kul och skön avkoppling mitt i veckan.
jag älskar kastanjer, på väg till skogen finns en park som hörde till
en finare sommarbostad för så där 100-200 år sedan.
 i parken finns ett gammalt kastanjeträd det står mellan andra
 superhögaträd så det lite pinat men det bara kryllar av frukter
under det:)) några frukter har fått flytta in hemma hos
mig i köket de är otroligt vackra me like;))
 
vad har du på agendan i veckan händer det något speciellt? eller är det bara en vanlig vecka hos dig med? jag önskar dig en vecka som blir allra bäst ha det gött
 
kramelikram ELLINOR